Viitoarea consolă de jocuri NVIDIA Shield TV Pro tocmai a scăpat pe net, cu tot cu specificaţii

3
1775

Uitasem că NVIDIA încă mai produce console de jocuri, dar iată-i că revin în forţă, cu o scăpare neaşteptată. Ea vine chiar de la Amazon, care a publicat şi o pagină de precomandă pentru noul NVIDIA Shield TV Pro. Hai să vedem ce e nou.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

NVIDIA Shield TV Pro păstrează în mare acelaşi design ca predecesorul său, angular şi cu multe accente verzi. Rulează cea mai nouă versiune de Android TV şi vine cu suport pentru grafică 4K HDR. În plus are şi suport pentru streaming de jocuri mai noi de categorie AA prin NVIDIA GeForce Now. La interior se află un procesor nou, un Tegra X1+, care ar fi cu 25% mai performant decât generaţia trecută.

Primim şi o telecomandă nouă la pachet, cu mai multe butoane şi suport Bluetooth 5.0. Consola din 2019 are şi suport Dolby Vision şi iată şi alte dotări ale sale listate de Amazon:

  • CPU: NVIDIA Tegra X1+
  • RAM: 3 GB
  • Stocare: 16 GB
  • Conectivitate: HDMI 2.0, 2 porturi USB 3.0, WiFi ac, Gigabit Ethernet, Bluetooth 5.0, Chromecast
  • Altele: Dolby Vision HDR, Dolby Digital Plus, Dolby Atmos

Listarea de pe Amazon indica şi o lansare pe 28 octombrie, dar acum că a scăpat porumbelul ar putea sosi şi mai devreme. Mă mir că nu apare şi un controller nou, deşi mă gândesc că probabil au păstrat acelaşi design. Nu pot să nu remarc şi că telecomanda are buton Netflix şi are un design în stil “Toblerone”. Aparent preţul ar fi de 200 de dolari, probabil 200 de euro la noi.

Vom avea şi funcţii de cloud gaming, suport Google Assistant, control smart home şi cross play de pe PC.