Sony a lansat o dubiţă autonomă de petreceri, cu experienţe mixed reality

0
663

Mai ţineţi minte când era la modă acum vreo 10 ani să faci revelioane într-un tren de mare viteză închiriat pentru un party? Acum revine această abordare, dar sub forma unei dubiţe autonome, care oferă experienţe AR şi VR. Proiectul este realizat de Sony şi Yamaha şi poartă numele de Sociable Cart.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Sony Sociable Cart SC-1 este primul vehicul de gen, gândit în primă fază pentru terenurile de golf şi parcurile de distracţie. A fost lansat deocamdată în Kanucha Bay Resort din Nago City şi în grădina botanică din Okinawa City. Totul face parte dintr-un program pilot, care include seri magice de “croazieră sub lumina lunii”, în această maşinuţă care arată ca un frigider.

Vehiculul electric poate transporta 5 persoane şi se bazează pe senzori pentru a se deplasa. Nu are nevoie de ferestre, ci are numai ecrane şi experienţe mixed reality la interior. La exterior sunt proiectate reclame, pentru a genera fonduri pentru proiect. AI-ul va optimiza reclamele în funcţie de oamenii pe lângă care trece maşina, depinzând de vârstă şi sexul lor.

Sunt folosiţi senzori avansaţi de imagine, senzori ultrasonici şi un sistem LiDAR2 pentru deplasare şi detecţia rutei. Maşina are 3.12 metri lungime şi are o înălţime de 1.8 metri. Pe exterior avem ecrane de 55 inch 4K LCD, iar la interior un monitor 4K LCD de 49 inch. Pe acesta din urmă putem viziona filme, să ne jucăm sau să ne conectăm la mediul din jur, fie că e vorba de grădina botanică filmată cu camere high tech sau un cer înstelat pe un deal.

Viteză maximă ar fi de 19 km/h.