Marea Britanie pregăteşte teste Covid-19 pe care ţi le poţi face acasă; Se vor putea comanda de pe Amazon

0
1199

Toată lumea vorbeşte în aceste zile despre testarea Covid-19 din Bucureşti, realizată pe eşantioane de populaţie. În ţările ceva mai evoluate se fac sute de mii de teste pe zi şi mă gândesc la naţiuni ca Germania sau Coreea de Sud. Ei bine, Marea Britanie ar urma să lanseze teste de Coronavirus, pe care le poţi comanda acasă şi poţi realiza testul singur.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Uriaşa problema a Covid-19 e marea masă de populaţie asimptomatică, care pot da boala mai departe pentru simplul fapt că nu prezintă simptome. Oamenii care nu au absolut nici un simptom sunt tentaţi să intre în contact cu alţii, pe care îi pot îmbolnăvi. Ministerul de Sănătate din Marea Britanie a anunţat că va lansa o serie de kituri de test pentru acasă. Testarea se face fix ca la aparatele de măsurat glicemia: o mică înţepătură în vârful degetului, picătura de sânge introdusă în aparat şi afli rezultatul în câteva minute.

Aceste kituri se află acum în faza de test pentru a vedea ce precizie au. Dacă acurateţea nu sare de 80 sau 90% să zicem ele nu vor fi oferite publicului larg. Am înţeles şi că e ceva scandal în Spania acum, microbiologii de acolo afirmând că testele rapide pentru Covid-19 fabricate în China de către compania Bioeasy de fapt nu sunt bune, nu sunt sigure. Precizia lor este de doar 30%. Madridul comandase deja 340.000 de kituri de gen.

Revenind la Marea Britanie, kiturile lor se vor valida în această săptămână şi apoi vor fi puse la dispoziţia populaţiei săptămâna viitoare. Ar urma să fie livrate cu Amazon şi ar da rezultatul în 15 minute. Guvernul britanic ar fi cumpărat 3.5 milioane de testere de gen şi mai vrea să cumpere câteva milioane. Mai importante sunt testele de anticorpi folosite în spitale totuşi pentru a diagnostica pacienţii totuşi.