Lansarea lui SpaceX Falcon Heavy e amânată iar, de blocajul guvernamental din SUA

0
835

Probabil aţi auzit la ştiri faptul că odată cu împlinirea primului an de mandat al lui Donald Trump a survenit şi un blocaj guvernamental în SUA. Acest procedeu are ramificaţii în multiple domenii, inclusiv cel ştiinţific. Ca atare testele lui Falcon Heavy şi aprinderea de motoare au fost amânate, ca şi lansarea sa.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Testul de aprindere statică a tot fost amânat în ultima săptămână, ultimul deadline fiind vinerea trecută. SpaceX a confirmat întârzierea, pe fondul situaţiei politice. Compania lui Elon Musk colaborează cu Forţele Aeriene şi cu NASA, promiţând ca de îndată ce Congresul îşi revine testele vor reîncepe. Pe lângă întârzierile mai sus menţionate, SpaceX nu mai poate efectua nici lansări de sateliţi şi rachete standard, cele care implică echipamentele partenerilor.

Sunt puse în pericol şi alte misiuni de la Cape Cannaveral şi Baza Aeriană Vandenberg, realizate în colaborare cu partenerii şi aliaţii din alte ţări. Mai mult decât atât SpaceX şi Forţele Aeriene au TOATE activităţile afectate până ce angajaţii civili pot reveni la muncă. În cel mai bun caz se aştepta ca zborul inaugural Falcon Heavy să aibă loc până la final de lună, dar şansele sunt aproape de zero acum.

Testul cel mare care urmează implică fixarea rachetei pe platofrma de lansare şi activarea tuturor celor 27 de motoare deodată. În SUA încă se supun la vot decizii şi legi, deci acest shutdown ar putea înceta în curând…