Aprinderea motoarelor navetei SpaceX Falcon Heavy are loc mâine, după câteva amânări

1
891

Elon Musk ne tot amână cu lansarea lui SpaceX Falcon Heavy de câteva săptămâni bune, dar în sfârşit mâine e ziua cea mare a primului pas din proces. Din ce am înţeles ar trebui să asistăm la aprinderea motoarelor pe data de 19 ianuarie, deci vineri.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Iniţial totul trebuia să aibă loc joia trecută la Kennedy Space Center în Florida, apoi a fost amânată aprinderea pentru ziua de luni, apoi marţi şi acum vineri. Sunt şanse să se amâne din nou, pentru că şi vremea trebuie luată în calcul. Falcon Heavy este cea mai puternică navetă din portofoliul SpaceX, dar şi “cea mai puternică navă a generaţiei actuale”, aşa cum au numit-o experţii.

Dacă totul merge bine, aceasta va fi modalitatea prin care vorm ajunge pe Marte şi din nou pe Lună. Include 3 rachete Falcon 9 cu câte 9 motoare şi poate transporta dublul încărcăturii următoarei navete din ierarhia sa. Dacă aprinderea de mâine merge bine, atunci SpaceX va lansa Falcon Heavy până la finalul lunii. Toate cele 27 de motoare Merlin vor trebui aprinse, iar echipa va lucra 6 ore, în intervalul 3:30 PM şi 9:30 pm.

Practic până la ora 4:30 dimineaţa a zilei de 20 ianuarie vom avea răspunsul. Curioşii se pot abona aici pentru a vedea live testele.