Lansarea celor 60 sateliți de internet SpaceX Starlink va avea loc mâine dimineață; Decolarea va putea fi urmărită live

0
1190
SpaceX

Așa cum vă anunțam prin intermediul unui articol anterior, SpaceX are în plan lansarea unui număr impresionant de sateliți Starlink în aceste zile, decolare care deși trebuia să aibă loc inițial în această dimineață a fost amânată pentru data de 17 mai la ora 5:30 (ora României).

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Descoperim că lansarea plănuită pentru această dimineață a fost amânată din cauza vântului care ar fi putut cauza probleme. Astfel, o nouă lansare va fi încercată mâine dimineață la primele ore și veți putea urmări și voi decolarea în regim de live streaming prin intermediul clipului de mai jos.

https://www.youtube.com/watch?v=AfbIMknNWks

Din informațiile anterior aflate știm că aceștia sunt sateliții proprietari ai celor de la SpaceX care vor forma o rețea globală proprie de internet. Acest proiect este așteptat să genereze fonduri pentru viitoare proiecte SpaceX și dorința companiei este de a oferi acoperire la internet pentru întreg globul.

Revenind la decolarea programată pentru mâine, suntem informați că după stadiul de separare, SpaceX va încerca aterizarea lui Falcon 9 pe o bază staționată în Oceanul Atlantic. La aproximativ o oră și 2 minute de la decolare, sateliții Starlink își vor începe răspândirea la o altitudine de 440 km după care își vor folosi propria propulsie pentru a atinge altitudinea operațională de 550 km.