HTC Vive Pro Eye debutează oficial în Europa: headset VR profi la preț de 1649 euro

0
976

HTC a anunțat debutul în Europa a variantei pentru profesioniști a headsetului său VR. E vorba despre HTC Vive Pro Eye, care costă 1649 de euro și se găsește atât pe Vive.com, cât și la retaileri.

Publicitate

Vive Pro Eye a fost prezentat la CES 2019 și vine cu cea mai nouă tehnologie de urmărire a ochilor. Clienții business din Europa îl pot cumpăra alături de Advantage, o licență specială pentru companii, la pachet cu o garanție pe 2 ani pentru uz comercial.

Advantage costă 185 de euro și aduce servicii de asistență și servicii dedicate pentru produsele Vive Enterprise. Noua cască de realitate virtuală permite crearea de avatare expresive pentru interacțiuni mai imersive. Cu acest device se pot simula medii de antrenament dinamice, scenarii de viață reală și se pot colecta date de utilizator în timp real, prin urmărirea navigării și privirii, pentru a dezvolta UX-uri și UI-uri de calitate.

Vive Pro Eye folosește tehnologie SteamVR 2.0, putând simula spații demonstrative de până la 10 m x 10 m, pentru medii multi utilizator. Casca are două afișaje OLED, cu rezoluție combinată de 2880 x 1600 pixeli și design îmbunătățit pentru căști.

Noile căști sunt compatibile și cu funcția Variable Rate Shading, care vine odată cu noile plăci grafice GeForce RTX. Rata de refresh este de 90 Hz, câmpul de vizibilitate de 110 grade și setul cu cască este certificat Hi-Res, ca și căștile detașabile.

Sunt și microfoane duble integrate, iar pe partea de conectivitate avem Bluetooth, DP 1.2 și USB Type-C. Ca ergonomie aflați că putem ajusta distanța lentilelor, căștile și cureaua pentru confort sporit. Compatibilitatea cu Unity și Unreal face casca prietenoasă cu jocurile cu engine-uri noi.