Elon Musk prezintă o impresionantă coloană de 60 de sateliţi gata de lansare prin SpaceX

1
1488

Elon Musk s-a remarcat în ultima săptămână mai degrabă prin trollingul adresat lui Jeff Bezos, cu privire la iniţiativele sale spaţiale, dar iată-l devenind viral din nou cu o postare legată de cosmos. Miliardarul din spatele SpaceX şi Tesla a postat o imagine cu o coloană impresionantă de 60 de sateliţi gata de decolare.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Fotografia a fost postată sâmbătă, iar lansarea sateliţilor urmează să aibă loc în această săptămână. Aceştia sunt sateliţii proprietari ai celor de la SpaceX, care vor realiza propria lor reţea globală de Internet. Proiectul urmează să genereze fonduri pentru viitoare proiecte ale companiei. Dorinţa SpaceX este de a oferi acoperire cu servicii Internet pentru întregul glob.

Aşa cum vedeţi în imagini sateliţii sunt grupaţi compact în coloane în vârful unei rachete Falcon 9, care va decola spre orbită în curând. Acestea sunt primele unităţi operaţionale din proiectul SpaceX Starlink, o constelaţie de 12.000 de corpuri cereşti, care vor sta în orbita joasă a Pământului, oferind conectivitate Internet tuturor.

SpaceX va lansa întâi o constelaţie de 4409 sateliţi, urmată de o a doua de 7518 sateliţi, care vor opera la o altitudine mai joasă. Toate aceste unităţi vor zbura la o altitudine joasă, sincronizaţi deasupra Pământului. Pentru a primi aprobarea FCC SpaceX a trebuit să garanteze că va lansa jumătate din sateliţi în următorii 6 ani.

Primii 60 de sateliţi sunt mai degrabă prototipuri, care nu au toate dotările finale. Vor decola pe 15 mai, dacă vremea ţine cu Musk. Mai e nevoie de încă 6 lansări de câte 60 de sateliţi pentru o acoperire minoră cu Internet şi 12 alte lansări pentru o acoperire medie.