Intel anunță a 8-a generație de procesoare pentru laptop-uri; performanța crește cu peste 40%

0
905
Intel

După ce anterior Intel anunța lansarea noilor procesoare Intel din seria X destinate sistemelor desktop, astăzi este momentul să vedem cum se prezintă noile chipset-uri mobile pentru laptop-uri și produse 2 în 1. Este vorba despre cea de-a 8-a generație de procesoare și detalii aveți mai jos!

Publicitate

Cea mai importantă veste este aceea că această generație nouă aduce o creștere cu 40% a performanței în raport cu generația anterioară, asta fără a compromite autonomia dispozitivelor. Aparent, vom putea urmări până la 10 ore de clipuri 4K stocate pe laptop, asta numai cu o singură încărcare.

Noile procesoare sunt în număr de 4 și ele fac parte din seria-U, adică chipset-uri create pentru consum redus de energie. Vorbim despre modelele i7-8650U, i7-8550U, i5-8350U și i5-8250U care rulează pe o arhitectură redefinită a generației anterioare Kaby Lake.

Descoperim că frecvența de bază este mai mică decât cea a modelelor predecesor (ex: i7-7600U de 2.8 GHz vs. i7-8650U de 1.9 GHz), dar lucrul important de știut este acela că chipset-urile oferă 4 nuclee. Mai așteptăm și anunțul procesoarelor din seriile H (high-end), M (mid-tier), respectiv Y (ultra-low-power).

Potrivit celor de la Intel, un număr de 80 laptop-uri cu noua generație de procesoare vor ajunge la vânzare până la sfârșit de an, startul urmând a fi dat în septembrie.