Sintetizatorul iRig Keys I/O transformă un iPad într-un studio de înregistrări portabil

0
793

Gama de accesorii care se pot ataşa la un iPad sau iPhone creşte de la an la an, se pare. Dacă un etilotest ataşat la un astfel de device nu mai miră pe nimeni, ideea unui studio de înregistrări ataşat la un iPad poate totuşi surprinde ceva lume. Fix asta se doreşte a fi iRig Keys I/O, un sintetizator, care are şi rolul de a produce şi edita muzică din mers.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

IK Multimedia este creatorul acestui produs, care combină ideea de controller şi interfaţă audio. Rezultatul este iRig Keys I/O, care combină o claviatură, pad-uri speciale sensibile la viteză şi slidere touch. Sunt incluse multiple alte butoane şi controllere, plus o interfaţă 24 bit. Veţi putea conecta fie un iPad, fie un iPhone la maşinărie, dar şi un Mac sau PC.

Sunt puse la bătaie două variante de controller, unul cu 25 de butoane de dimensiuni standard pentru un synth şi altul cu 49 de butoane. Fiecare are 8 pad-uri multicolore cu LED-uri şi sensibile la viteză. Există şi zone touch complet programabile, folosite pentru modulare şi tempo în melodii, dar scopul le poate fi schimbat. În spate se află un număr impresionant de porturi. De input se ocupă un port combo care funcţionează cu surse de 1/4 inch sau XLR, trecând printr-un preamp Class A şi suportând instrumente de linie, apoi avem un jack audio şi ieşire stereo de 1/4 inch.

Conectori Lightning există evident aici, plus USB, dar şi compatibilitate cu softuri ca Logic, GarageBand şi Ableton Live. Puteţi opera din mers acest controller, pe baza a 4 baterii AA, sau cu altă sursă de alimentare. IK Multimedia oferă şi câteva softuri de editare muzicală la pachet, precum Ableton Live 9 Lite, SampleTank 3 sau Syntronik Pro-V.

Precomenzile au pornit deja, iar varianta de bază costă 199.99 dolari, în vreme ce modelul cu 49 de clape costă 299.99 dolari.