HP oferă detalii despre headsetul său Mixed Reality; Va sosi luna viitoare cu preţ de 449 dolari

1
676

De îndată ce Microsoft a anunţat ideea de Windows Mixed Reality, multipli parteneri hardware au apărut şi au început să anunţe headseturi compatibile. Printre aceştia se numără şi HP, care are un HP Windows Mixed Reality Developer Edition Headset. E drept că era doar un prototip, dar azi avem şi informaţiile despre varianta finală şi comercială.

Publicitate

Headsetul va sosi odată cu actualizarea Windows 10 Creator Update în următoarea lună. Are un sistem special de tracking care nu necesită aportul unor accesorii externe. Se numeşte “inside out tracking” şi este un sistem aplicat şi la produsele ASUS, Acer şi Dell aliniate la sistemul Microsoft. HP oferă aici 6 grade de libertate de mişcare, pentru a naviga în realitatea virtuală fără probleme.

Fiecare ochi are în faţă câte un mini display cu rezoluţie de 1440 x 1440 pixeli şi rata de refresh de 90 Hz. HP menţionează şi prezenţa unei benzi pentru cap cu dublă căptuşeală pentru extra confort şi ajustări ale dimensiunii şi reglajelor pentru diferite preferinţe.

E interesant că Microsoft are produsul listat la 329 de dolari, dar HP indica mai degrabă suma de 449.99 dolari pentru un pachet care include şi headsetul şi cele două controllere. Ar trebui să se livreze pe 17 octombrie.