Sharp prezintă noul său televizor Aquos 8K, promite o “nouă realitate”

0
890

Acum că televizoarele 4K au intrat în mainstream şi au început să aibă preţuri rezonabile, e momentul să ne gândim la următoarea treaptă de evoluţie şi anume 8K. Ca atare nu ne surprinde că Sharp a prezentat în Shanghai un nou televizor Aquos 8K. Acesta promite să afişeze o “nouă realitate”.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Avem de-a face cu un model de 70 de inch aici, un Aquos TV care oferă o rezoluţie de 7680 x 4320 pixeli, adică de 16 ori mai ridicată decât cea Full HD. E drept că motivaţia de a cumpăra un astfel de televizor e scăzută, pentru că nu prea găsim conţinuturi 8K, nici la nivel de streaming, transmisiuni şi evident nici filme. Noul televizor vine cu suport Dolby Vision HDR şi BDA-DHR, iar debutul e deocamdată programat pentru Japonia.

Are sens la urma urmei pentru că reţeaua locală de cablu NHK este prima care oferă transmisiuni 8K via satelit. Şi YouTube a început să facă teste la aceeaşi rezoluţie, suportând conţinuturi 8K, iar Vimeo le calcă pe urme. E nevoie de o lăţime de bandă serioasă dacă vrei să faci streaming cu aşa ceva. Sharp va aduce televizorul şi în China şi îl va livra în Taiwan în februarie 2018.

Preţul ar trebui să fie undeva pe la 9000 de dolari, iar europenii vor putea achiziţiona acest TV din martie 2018.