Samsung primeşte aprobarea pentru a testa automobile autonome în California

0
1445

Chiar dacă proiectul Apple legat de automobile autonome se află în ambiguitate la ora actuală, există alte companii rivale mari care fac paşi pozitivi în această direcţie. Samsung spre exemplu tocmai a primit aprobarea pentru a testa vehicule autonome pe drumurile publice din California.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Pe aceeaşi listă de companii aprobate pentru teste în California se află şi firme ca Apple, Bosch, Delphi, NVIDIA sau Waymo. Evident găsim şi producători de automobile, precum BMW, General Motors sau Volkswagen. În primăvara acestui an Samsung primea aprobarea pentru a testa vehicule în Coreea de Sud, folosind software instalat pe automobile Hyundai. E drept ca un parteneriat cu Renault ar fi avut mai mult sens, pentru că Samsung deţine 20% din Renault Samsung Motors.

Acea companie face parte din Renault-Nissan, al patrulea cel mai mare producător auto din lume, iar Nissan are deja aprobările necesare pentru testele din SUA. Sammy preferă totuşi divizia sa internă şi tehnologii proprii, acea filială pornind la drum în 2015. Compania sud coreeană are un sediu dedicat în San Jose şi ne aşteptăm să le vedem tehnologiile testate în California în curând.

Samsung a mai făcut mişcări în zona auto, cumpărând în ultimul an Harman International, unul dintre cele mai mari nume de pe piaţa de infotainment auto şi sisteme audio.