Proiectul Apple legat de automobile, Project Titan e încă viu şi axat pe transport acum

3
894

Am auzit de foarte multe ori în ultimii ani că Apple pregăteşte un proiect special, legat de automobile autonome. Ba chiar la un moment dat circula zvonul că lucrează la propriul automobil. Toate acestea apăreau sub numele de Project Titan, care e mai nou asociat unui sistem de transport.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Spre finalul lui 2016 apărea ideea că Apple a renunţat de fapt la iniţiativă şi a mutat inginerii pe alte proiecte. Acum aflăm că de fapt Project Titan continuă şi Apple va prelua tehnologia dezvoltată până acum şi o va aplica la un sistem de transport propriu pentru campusuri. Vehiculele speciale folosite în acest scop vor reprezenta şi un mediu de test, care ar putea fi extins ulterior şi eventual aplicat la transportul în comun.

Ce are Apple special faţă de Tesla, Uber sau chiar Google? Nu ştim sigur, dar ştim că Elon Musk a fost deranjat teribil de inginerii care plecau de la Tesla spre Apple. A numit la un moment dat firma din Cupertino “cimitirul Tesla”, discreditandu-i şi pe inginerii angajaţi acolo. Recent Tim Cook, CEO Apple a confirmat că firma pe care o conduce lucrează la un sistem de şofat autonom, dar Apple e mai degrabă interesată de tehnologie decât de hardware sau vehicule în sine.

E şocant faptul că nu a scăpat măcar o urmă de radar, LIDAR sau sisteme de camere pentru şofat autonom, deci secretomania Apple funcţionează.