Nissan lucrează de ceva vreme la un automobil electric Leaf inteligent şi cu tehnologii de vârf, pe care să îl lanseze în anul 2018. Azi avem detalii despre acel automobil, care va submina Tesla Model 3 şi Chevrolet Bolt printr-un preţ mai mic.

Publicitate

Designul va fi unul mai degrabă familist decât sportiv, judecând după teaserele de până acum. Recent Nissan a anunţat că modelul Leaf 2018 va fi prezentat la expoziţia Technology in Motion din Detroit. Maşina va fi expusă timp de 3 zile în cadrul evenimentului şi va reprezenta o şansă de a vedea vehiculul în premieră înainte de lansare. Nissan va pune mare accent şi pe tehnologia Nissan Intelligent Mobility, care promite să “schimbe modul în care conducem maşinile”.

Leaf ar urma să vină cu cele mai avansate tehnologii mobile posibile, iar inovaţia Nissan îi permite şoferului să aibă o vizibilitate mai bună în jurul maşinii. Vor realiza acest lucru cu ajutorul unei tehnologii ca ProPILOT Assist, care administrează controlul acceleraţiei, frânarii şi virajelor în vreme ce rulaţi pe o bandă singulară pe şosea.

Nivele superioare de autonomie vor fi oferite în anii viitori. Nissan mai aduce şi sistemul e-Pedal pe noul Leaf, permiţând şoferilor să oprească maşina complet şi să o pornească doar cu pedala de acceleraţie. Acesta e doar vârful iceberg-ului, iar Nissan va mai aduce multiple tehnologii de vârf pe Leaf 2018.