HBM-PIM vine de la Samsung și este prima memorie cu procesare AI integrată și lățime de bandă mare

0
635
HBM-PIM
HBM-PIM vine de la Samsung și este prima memorie cu procesare AI integrată și lățime de bandă mare

Printr-un comunicat de presă, Samsung Electronics Co., lider global în tehnologia avansată a memoriei, a anunțat prima memorie cu lățime de bandă mare (HBM). Aceasta se bazează pe o nouă arhitectură de procesare a memoriei (PIM) și pe inteligența artificială (AI). Astfel, performanța sistemelor este de două ori mai mare, iar consumul de energie scade cu peste 70%. Mai jos avem detalii despre HBM-PIM.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Samsung spune că majoritatea sistemelor de calcul de azi se bazează pe arhitectura von Neumann. Aceasta utilizează unități separate pentru a efectua milioane de sarcini complexe. Compania sud-coreeană a reușit să îmbine puterea de procesare cu capacitatea de memorie, reușind să creeze HBM-PIM. Astfel, poate efectua milioane de sarcini complexe de procesare a datelor, fără ca sistemele să încetinească.

Kwangil Park, vicepreședinte senior în cadrul Memory Product Planning, Samsung Electronics, declară: „Revoluționarul nostru HBM-PIM este prima soluție PIM programabilă din industrie. Este adaptată pentru diverse sarcini de lucru bazate pe AI, cum ar fi HPC, training și inferență. Ne propunem să ne folosim de această soluție și să continuăm colaborarea cu furnizorii de soluții AI pentru aplicații PIM mai avansate”

La baza memoriei stă cipsetul HBM2 Aquabolt, lansat în anul 2018. Prin intermediul acestuia, performanța AI este dublată, iar consumul de energie redus cu până la 70%. Memoria va fi folosită în mare parte pe serverele de ultimă generație și aplicațiile AI, după cum spunea și Kwangil Park.

Noul cipset este compatibil cu interfața HBM de generație mai veche. Astfel, clienții care îl vor adopta, pot seta accelerarea AI fără a schimba componente hardware sau software deja integrate în ecosistem. Samsung spune că noul cipset HBM-PIM va fi disponibil pentru clienți în prima jumătate a acestui an. Compania va lucra împreună cu clienții pentru a integra platforma PIM în ecosistem.