Săptămâna trecută am fost bulversaţi de un brevet de terminal de la Facebook cu ecran touch, care avea şanse să fie un telefon mobil. Tot atunci apărea şi perspectiva unui alt device, precum un difuzor inteligent să zicem. Se pare că acea idee nu era deloc departe de realitate, pentru ca surse apropiate de FB afirmă că se lucrează fix la aşa ceva.

Publicitate

Cum segmentul difuzoarelor inteligente e în plină creştere şi mai avem câteva luni până ce Apple HomePod va fi comercializat, Zuckerberg and co ar fi creat propriul proiect rival. Aspectul şocant e dimensiunea acestui device. Astfel, DigiTimes scrie că Facebook ar avea în dezvoltare un difuzor smart cu ecran de 15 inch, ceea este dublu faţă de ce oferă Amazon Echo Show spre exemplu.

Chinezii de la Pegatron se ocupă de construcţia propriu zisă şi ţintesc spre o lansare în trimestrul întâi al anului viitor. Prototipuri ar fi fost deja realizate, iar proiectul ar veni din laboratorul secret de proiecte Facebook Building 8. Terminalul foloseşte un ecran LG in cell touch şi are o carcasă din aliaj de aluminiu şi magneziu.

Chiar dacă nu ştim mare lucru despre funcţionalitatea acestui difuzor, există posibilitatea ca el să fie o unealtă inteligentă de consum al feedului Facebook de fotografii şi clipuri video, plus o modalitate de a interacţiona cu Messenger din dormitor, sufragerie sau bucătărie. Evident ar trebui să avem şi o cameră frontală integrată pentru videoconvorbiri, iar comenzile vocale vor fi de asemenea importante.

Comunicarea video şi audio este la mare preţ pentru FB, pentru că din februarie 400 de milioane de utilizatori Facebook Messenger comunică via Facebook prin apeluri audio şi video. Dezavantajul concurenţei este că Apple HomePod nu are ecran, nici Google Home, iar Amazon Echo Show poate suna doar un alt Echo Show. Pe de altă parte 15 inch sună ca un laptop şi ne îndoim totuşi că va vrea cineva un terminal atât de mare în sufragerie sau dormitor, acolo unde poate trona foarte frumos o consolă.