Când eşti Elon Musk e greu să te mulţumească cei din jur, fie ei şi minţi luminate sau CEO ai unor companii reputate. În ultimele 24 de ore Musk a avut câteva cuvinte cam acide de spus la adresa lui Mark Zuckerberg, celebrul şef Facebook. CEO-ul Tesla a declarat că nu crede că Zuck înţelege complet conceptul de bază al AI-ului.

Publicitate

Să vedem cum a început această dispută totuşi. Zuckerberg a organizat în weekendul trecut o sesiune Q&A via Facebook Live, răspunzând la o serie de întrebări ale fanilor. Inevitabil a venit şi vorba despre AI şi despre viitorul său. Aveţi întregul clip mai jos dacă sunteţi curioşi şi se pare că Mark era la un grătărel şi o bere, deci cadrul nu era chiar oficial.

Problema lui Elon e că a văzut întregul clip şi şi-a auzit numele, aşa că a simţit nevoia să comenteze. Totul a pornit de la un fan de pe Facebook, care i-a spus lui Zuckerberg că lui Elon Musk îi e frică de AI, ca ameninţare pentru omenire. Creatorul reţelei de socializare a ţinut să minimalizeze riscurile inteligenţei artificiale, declarându-se optimist şi afirmând că persoanele care fac declaraţii apocaliptice sunt iresponsabile.

Live grilling in my backyard.

Posted by Mark Zuckerberg on 23 Iulie 2017

Iată un citat din Zuck:

“Atunci când aud oameni care spun că AI-ul va răni alţi oameni în viitor mă gândesc că da, ştii, tehnologia poate fi folosită pentru bine sau rău şi trebuie să ai grijă cum o construieşti, dar şi cum o foloseşti”.

Elon Musk a intrat apoi rapid pe Twitter, declarând simplu şi răspicat “Am vorbit cu Mark despre asta. Înţelegerea sa despre subiect e limitată”. Atunci când i s-au cerut detalii, bossul Tesla a promis că le va oferi într-un film ce va sosi în curând, probabil un documentar. Ştim că Facebook are o divizie destul de mare dedicată AI-ului, deci nici Zuck nu ar trebui să fie străin de problemă.

Pe de altă parte Elon lucrează cu inteligenţa artificială de ceva vreme şi ea este vitală pentru operarea autonomă a maşinilor sale.  A mai avertizat cu privire la tehnologie aici. Aş vrea să putem da timpul înainte cu 30 de ani pentru a vedea care dintre cei doi a avut dreptate.