Fanii automobilelor Mini au motive de bucurie dacă sunt din genul celor care vor să treacă la tehnologii mai verzi. Se pare că BMW are de gând să producă un Mini complet electric începând cu anul 2019.

Publicitate

BMW activează deja cu succes pe piaţa automobilelelor electrice, prin gama BMW i. Acum e rândul ca şi tinerescul Mini să treacă la o abordare similară. Trebuie spus că noul venit nu va fi un vehicul complet nou, ci o variantă a Hatchback-ului cu 3 uşi. Motorizarea electrică va sosi de la centrul BMW e-mobility din Bavaria şi va fi instalată pe maşină la fabrica Mini din Oxford.

În ciuda complicaţiilor cu Brexit, se pare că BMW a decis totuşi să păstreze producţia lui Mini în UK. BMW Group a prezis că vehiculele electrice vor reprezenta între 15 şi 25% din vânzările sale până în 2025. Există totuşi mulţi factori de luat în calcul, precum reglementările, finanţările de la stat şi infrastructura de încărcare, care vor ajuta la creşterea segmentului, sau o vor afecta negativ.

În acest moment nemţii lucrează şi la platforme modulare, capabile să găzduiască toate cele 3 mari forme de propulsie: motor pe combustie, hibrid plugin sau complet electric. Până să vină noul Mini vom vedea un BMW i8 Roadster în 2018 şi o variantă electrică de BMW X3 e programată pentru 2020.