Elon Musk şi Google îşi folosesc cele mai noi tehnologii pentru a ajuta la reconstrucţia Puerto Rico

0
745

Sunt sigur că aţi auzit că Puerto Rico a fost serios afectat de uraganul Maria, care deşi a fost mai puţin popularizat decât Harvey, a făcut la rândul său pagube mari. Cum reacţia lui Donald Trump a fost lentă şi ineficientă, marile companii tech şi-au suflecat mânecile şi au intrat în acţiune. Ca atare, Google şi Elon Musk au intrat pe fir. Hai să vedem ce proiecte au!

Publicitate

Pentru început Google doreşte să restabilească potenţialul de comunicare al insulei, folosind baloanele din Project Loon. În acest moment 80% dintre releele de comunicaţii din Puerto Rico sunt picate şi problemele cu semnalul sunt mari. Google a reuşit să obţină o licenţă experimentală de la FCC, care le permite să ofere servicii celulare LTE de urgenţă, prin baloane de mare altitudine.

Următorul pas este conlucrarea cu o reţea telecom, pentru a pune în aplicare planul. Nu e prima iniţiativă de gen, pentru că gigantul motoarelor de căutare a ajutat şi localnicii din Peru, după o serie de inundaţii şi ploi la începutul acestui an. Între timp a reacţionat şi Elon Musk, care a a promis că va rezolva problema cu alimentarea cu energie electrică a populaţiei din Puerto Rico.

Elon a menţionat că tehnologia sa deja e folosită pe insulele mici, dar la o scară mai mare ar putea ajunge şi în Puerto Rico. Trebuie spus că Tesla a înglobat recent compania SolarCity, care se ocupă cu producţia de acoperişuri solare şi unităţi de stocare a energiei. O combinaţie între cele două soluţii ar putea fi utilă în Puerto Rico. Musk a mai promis şi că va rezolva problema cu alimentarea în zona de sud a Australiei, iar acolo deja lucrurile se mişcă bine.

Guvernatorul din Puerto Rico i-a răspuns miliardarului şi a fost de acord să discute pe această temă. Tesla are deja o insulă care funcţionează pe bază de energie solară, în Samoa Americană. Acolo se afla o grilă de panouri solare care alimentează toată insula şi reţine curent pentru 3 zile, în caz că nu e soare. Dezastrele precum uraganul mai sus menţionat pot fi o oportunitate pentru marile firme tech de a îşi flexa muşchii şi a îşi testa produsele revoluţionare, ajutându-i pe cei afectaţi.