Mattel îşi anulează difuzoarele inteligente bazate pe AI, din cauza problemelor cu încălcarea intimităţii

0
673

Ideea de difuzor inteligent mai are puţin şi se banalizează în ziua de azi. Toate companiile au început să lanseze difuzoare cu asistenţi virtuali, unele chiar şi frigidere şi căşti cu Google Assistant. Până şi producătorul de jucării Mattel avea în plan aşa un difuzor, dar până la urmă a trebuit să îl anuleze. De ce? Aflaţi mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Difuzorul a fost anulat, din cauza temerilor legate de intimitate. Cum Mattel produce jucării şi alte gadgeturi şi produse pentru cei mici, aceştia erau publicul ţintă şi pentru noul difuzor. Se numea Aristotle şi era gândit să îi ajute pe juniori cu învăţatul şi cu divertismentul. ONG-urile care se ocupă cu drepturile şi sănătatea copiilor au făcut petiţii peste petiţii şi produsul a picat.

Şi senatorul Edward J. Markey a intrat pe fir, împreună cu republicanul Joe Barton, care au început să descoasă Mattel legat de planurile lor cu datele utilizatorilor. E vorba despre colectarea de date şi despre stocarea lor. Până la urma Mattel a decis că nu merită riscul şi scandalul şi că nu va mai lansa difuzorul inteligent. Nu e prima oară când o jucărie smart este interzisă.

Păpuşă My Friend Cayla a fost interzisă în Germania, pentru că avea vulnerabilităţi ce le permiteau hackerilor să fure date. Nu că nu ar fi deja destule şanse să fie furate date de pe tabletele mânuite de cei mici de la 2-3 ani…