Tesla câştigă un contract important în Australia, are 100 de zile să livreze o uriaşă reţea energetică

0
885

Mai în glumă mai în serios Elon Musk a promis în această primăvară că va rezolva problema energetică a Australiei în doar 100 de zile. Autorităţile l-au luat totuşi în serios, iar acum Tesla a prins un contract important cu ţara cangurilor, urmând ca super bateriile sale să constituie împreună o reţea energetică de generaţie nouă.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Tesla a câştigat dreptul de a instala cea mai mare reţea de baterii din lume şi a duce conceptul de energie reînnoibilă la un nou nivel. E important de spus că Elon promisese că va realiza acest sistem în 100 de zile, sau îl va oferi gratis. Zona de sud a Australiei e cunoscută pentru problemele pe care le are cu picajele de curent, iar bateriile Powerwall sunt excelente soluţii de backup.

O baterie de 100 MW va avea rolul de a aduce lumina în 30.000 de locuinţe în cazul unei pene de curent şi îşi va trage energia de la un câmp eolian operat de firma franceză Neoen. Dacă Musk and co nu livrează la timp ce au promis atunci Tesla iese pe minus cu 50 de milioane de dolari sau chiar mai mult. Acesta este cel mai mare proiect din lume implicând stocarea de energie pe mediu Li-Ion, depăşind o variantă similară din California, ce ajungea la 80 de megawatt pe oră şi folosea tot soluţii Tesla.

În ultimii 3 ani Australia de Sud şi-a închis mai toate centralele pe bază de cărbune, bazându-se în schimb pe energie eoliană, solară şi gaz. În anumite privinţe zona stă mai bine decât părţi bune din glob, obţinând 40% din energie de la turbine eoliene. Problema e că în lipsa vântului e mai greu de strâns energia necesară. În septembrie anul trecut, cei 1.7 milioane de locuitori din acea zonă au rămas fără energie până la 2 săptămâni, după un picaj al reţelei.

Acum aşteptăm să vedem dacă Tesla are soluţia pentru picaje.