Vicepreşedintele SUA, Mike Pence promite că SUA va reveni pe Lună şi va ajunge pe Marte

0
724

Nu doar Elon Musk are un optimism molipsitor când vine vorba de proiecte cosmice şi spaţiale care ne vor duce pe alte planete. Mai nou s-a strecurat optimismul şi în aparatul guvernamental, cu vicepreşedintele SUA Mike Pence promiţând că vom reveni pe Lună în curând şi vom ajunge şi pe Marte.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Pe lângă funcţia sa de VP, Mike Pence este şi director al Consiliului Naţional al Spaţiului, care se va ocupa printre altele de explorarea cosmică. Oficialul de stat a detaliat strategia autorităţilor cu privire la explorarea spaţială în cadrul unei vizite la Kennedy Space Center din Florida. Consiliul mai sus menţionat a fost desfiinţat de administraţia Clinton în 1993, dar revine acum.

Aveţi mai jos discursul însufleţit care a pus pe jar inginerii NASA. Pence a citat şi cuvintele lui Donald Trump, care a descris spaţiul drept “următoarea mare frontieră americană”. E drept că administraţia nu a elaborat vreun plan clar pentru a ajunge pe Lună sau Marte în viitorul apropiat. Nici nu a fost selectat încă vreun secretar executiv pentru consiliul respectiv sau administrator NASA.

Legat de iniţiativele de a reveni pe Lună există proiectul Moon Express, care va aduce o serie de misiuni Lunar Lander pe satelitul nostru chiar în acest an. Apoi există Blue Origin, compania lui Jeff Bezos, care lucrează la o navă Blue Moon, ce va duce încărcături pe suprafaţa Lunii. Planurile NASA au început să se extindă ca durată şi amploare judecând după ultimele anunţuri. Astfel, va fi creată o aşa numită “Deep Space Gateway” în anii 2020, cu echipaje dedicate postate pe staţii din orbita lunară.

Acelea vor fi folosite ca punct de plecare pentru drumuri spre Marte în anii 2030. Pe de altă parte Elon Musk şi SpaceX au propriul timeline cu privire la amartizare. Zborurile lor spre Marte vor începe în anii 2020.