Armata SUA lucrează la o dronă care îşi extinde aripile în zbor, aduce cu faimoasa veveriţă zburătoare

0
761

Ştiţi veveriţa zburătoare? Este o specie de veveriţă care îşi face veacul pe continentul american şi sare din copac în copac, având o membrană specială între membre, folosită pentru a pluti în aer. Ei bine, acel rozător a inspirat inginerii Armatei SUA să creeze un nou tip de dronă.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

În ultima vreme dronele au început să renunţe la formatul clasic, astfel că am văzut drone acvatice, roiuri de drone şi chiar unele modele ce trag cu microunde în alte drone. Ceea ce vedem aici este un mecanism zburător cu aripi, care se axează pe planare şi pe mici elice pentru direcţionare. Cântăreşte doar câteva sute de grame şi are elice care se pot reorienta pentru a schimba direcţia.

Scopul este de a crea o dronă care să se poată ataşa la costumul unui soldat şi să fie luată pe câmpul de luptă. Judecând după culoarea aripilor, micul vehicul se poate şi camufla cu uşurinţă în frunze, să zicem. Un alt avantaj e posibilitatea de a ateriza pe orice fel de teren, iar cercetătorii au integrat aici AI şi percepţie rapidă pentru a se adapta la mediul din jur. E impresionant că tot ceea ce “vede” drona e recepţionat printr-o singură cameră.

Laboratorul din Maryland lucrează intens la această mini dronă, care deocamdată e cam zgomotoasă, judecând după clipul integrat aici. Cea mai mare problemă a dronelor este şi va rămâne o bună perioadă zgomotul produs de elice. Să vedem cum depăşesc americanii şi această barieră.