Volkswagen pregăteşte roboţi care să vă încarce automobilul electric

0
776

Volkswagen a anunţat un parteneriat cu compania Kuka, care are ca scop dezvoltarea de roboţi care să vă încarce automobilul electric. Practic roboţelul respectiv va fi responsabil cu conectarea automobilului la sursa de alimentare.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

VW se numără printre companiile cu cele mai accelerate investiţii în zona maşinilor “verzi” şi autonome, mai ales după scandalul Dieselgate. Are parteneriate cu NVIDIA şi Mobvoi, iar acum şi cu Kuka. Aceasta din urmă este o firmă germană, care se ocupă cu producţia de roboţi. Companiile au anunţat că parteneriatul lor se leagă cu un proiect de cercetare axat pe colaborarea dintre om şi robot.

La nivel oficial cele două firme germane au dezvoltat un robot care e capabil să conecteze un vehicul electric la o staţie de încărcare, astfel că şoferul nu trebuie să mai coboare şi să realizeze conexiunea. Tesla avea o viziune ceva mai SF şi înspăimântătoare, cu un braţ robotic în stil Iron Man care se întindea ca o tentaculă spre conectorul maşinii şi o încărca automat.

Personal mi se pare cam overkill un astfel de robot, echivalentul unei maşinării care iese din Mac sau KFC la drive in şi îţi aduce comanda. Pe de altă parte sunt interesat să văd ce alte proiecte mai au Kuka şi Volkswagen, mai ales că roboţii de la Foxconn arată tare bine în ultimii ani, ca şi cei de la Toyota şi avem nevoie să vedem şi ceva tehnologie rivală germană.