DJI prezintă dronele M30 şi M30T: produse din zona enterprise, care încap în rucsac

0
2052

DJI a avut ceva probleme de imagine în ultima săptămână când era acuzată când de partea rusă, când de cea ucraineană că o ajută pe cealaltă. A trecut peste acel moment păstrându-şi neutralitatea, iar acum ne propune două noi drone din zona enterprise, M30 şi M30T, fiecare încăpând într-un rucsac.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Produsele fac parte din seria Matrice, iar noul DJI M30 este un flagship “de rucsac“, care integrează senzori de înaltă performanţă pe o singură cameră. Are o telecomandă ingenioasă, cu design nou şi rulează software de generaţie nouă Pilot 2, care oferă o experienţă îmbunătăţiră de zbor. Se integrează cu sistemul de management de flotă DJI FlightHub 2 şi şi cu software din cloud, plus DJI Dock pentru colaborare cu operaţiuni remote şi automatizate.

Seria Matrice vine în două variante, M30 şi M30T. Primul model are un senzor CMOS de 48 MP şi 1/2 inch, un CMOS cu zoom digital până la 200X şi optic 5X. Oferă şi o cameră wide de 12 MP, cu filmare 4K la 30 FPS şi fotografiere 8K, plus un senzor laser pentru orientare şi detectarea coordonatelor precise pentru obiecte aflate până la 1200 de metri distanţă.

M30T are încă un senzor, cu rezoluţie de 640 x 520 pixeli, o cameră termică radiometrică. Telecomanda cea nouă DJI RC Plus vine cu un ecran HD de 7 inch, care afişează imagini la o luminozitate impresionantă. Are certificare IP54, cum are şi drona M30 de altfel, putând fi folosită pe ploaie torenţială. Vine cu 6 butoane fizice sub stick-urile de control de lângă ecran şi permite alternarea între wide angle, zoom, infraroşu, first person.

RC are 6 ore de screen on time şi baterie amovibilă externă, dar şi una internă. Oferă slot microSD, port USB, HDMI, USB-C şi conectivitate 4G. Încă nu avem preţuri, dar fiind produse enterprise, preţurile vor varia în funcţie de companie.