Chinezii se pregătesc să locuiască pe Lună; Voluntarii petrec 200 de zile într-o baza lunară simulată

0
856

Dacă Elon Musk se ocupă cu navetele care ne-ar putea duce pe Lună şi Marte în următorul deceniu, chinezii deja îşi antrenează oamenii pentru a locui în acele medii ostile. China are de ceva vreme planuri pentru construcţia unei baze lunare şi acum se află în faza de simulare.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Printre simulări se numără şi proiectul care implică 4 voluntari din China, care au petrecut 200 de zile într-o bază lunară simulată, aflată în Beijing. Astfel, a fost doborât recordul de cea mai lungă locuire a unui spaţiu închis cu mijloace proprii de susţinere a vieţii. Precedentul record era de 105 zile într-un astfel de mediu şi data din 2014. Voluntarii nu au avut deloc contact cu lumea de afară şi au fost nevoiţi să îşi producă singuri mâncarea şi să scape de deşeuri.

Baza simulată, cunoscută drept Lunar Palace include două module în care se face agricultură. Voluntarii au locuit într-un spaţiu de 41 de metri pătraţi, unde se aflau 4 zone de dormit, o baie, un mecanism de prelucrare a deşeurilor şi un soi de living. Chiar şi o secţiune pentru creşterea animalelor a fost inclusă. Totul s-a realizat pentru a testa un Sistem de Bioregenerare şi Susţinere a Vieţii.

Pe lângă testele echipamentelor a fost şi o probă de anduranţă la nivel psihologic. Nu avem încă informaţii despre rezultatele testelor. Pentru că totul să fie mai realist, au fost simulate şi probleme, precum picajul de curent şi teste psihologice cu accidente neaşteptate.