Maşini Tesla Model 3 surprinse în drum spre Germania, ar putea fi demontate de rivalii Tesla pentru a fi copiate

2
1776

Copierea produselor de succes nu se întâmplă doar pe piaţa smartphone, ci şi pe cea a automobilelor. Tesla spre exemplu a avut multiple cazuri în care maşinile i-au fost cumpărate, dezasamblate şi apoi copiate. Un caz nou de acest gen e în plină desfăşurare, unităţi Tesla Model 3 fiind surprinse în drum spre Germania.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Tesla Model 3 a dat lovitura de la prezentarea sa oficială din 2016, primind 400.000 de rezervări. Acum aflăm că două modele Tesla Model 3 au fost văzute într-un transport aerian spre Germania, acolo unde ar putea fi demontate şi analizate. Nici măcar nu e prima oară când se întâmplă asta. Spre exemplu în 2017 Merecedes a făcut teste benchmark şi a demontat un Tesla Model X, fix înainte să lanseze propriul său SUV electric.

Şi Audi a făcut acelaşi lucru în 2016, tot cu Model X. Nu e clar de ce producătorii nemţi au o obsesie pentru Tesla, dar e clar faptul că îi simt ameninţarea. Imaginile din acest articol au apărut pe web cu hashtagul “Leipzig”, adică locul spre care se îndreaptă maşinile. Acela este un hub BMW în Germania, dar au fost găsite şi indicii că unul din modele merge la Stuttgart, acolo unde operează Mercedes şi Porsche.

Ştim că BMW pregăteşte un rival pentru Tesla Model 3, care vine în 2021, deci se explică această manţocărie. Ceea ce vedem acum e doar vârful icebergului. Staţi să vedeţi ce licitaţii se făceau online pe ascuns atunci când au apărut chiar primele 2-3 maşini Model 3 pe piaţă şi se ofereau sute de mii de dolari pentru maşina de 30.000 de dolari, evident de către producătorii auto. Practic orice prezenţă de Model 3 în Europa e instant dubioasă.