Blue Origin, firma lui Jeff Bezos va efectua un zbor de test cu o navetă pe 29 aprilie, transmis live

2
1187

Blue Origin, companie rivală cu SpaceX şi înfiinţată de Jeff Bezos cu scopul de a explora spaţiul cosmic a anunţat în această săptămână un nou zbor de test. Este al optulea test de genul şi primul din 2018. Va avea loc pe 29 aprilie şi va fi transmis prin live stream.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Mâine vom putea vedea transmisiunea în direct a decolării şi zborului respectivei nave. Fereastra de lansare se va deschide pe la ora 16:30, deci cam pe atunci vă recomand să aruncaţi o privire peste contul de Twitter al lui Bezos. Ultimul zbor al companiei a avut loc în decembrie 2017 şi a implicat testul lui Crew Capsule 2.0. Până şi un manechin a fost urcat în acea navetă pentru a simula prezenţa umană la bord.

După lansare vehiculul spaţial al celor de la Blue Origin s-a ridicat la 98 de kilometri înălţime. Cu puţin noroc compania ar putea efectua primul zbor cu echipaj în acest an, dar în mare măsură misiunea depinde de succesul testului de mâine. Blue Origin este un producător de navete şi rachete aerospaţiale, care oferă servicii de transport în cosmos şi în stratosferă.

A fost fondat în anul 2000 de către Jeff Bezos şi are ca scop scăderea preţurilor pentru zborurile în spaţiu. Firma are o abordare în paşi la trecerea de la zborul suborbital la cel orbital. S-a lucrat în special la decolarea verticală şi aterizarea verticală folosind rachete, în stil SpaceX. Testele de rachete şi navete au avut loc în special la baza companiei din Culberson County, Texas.

Mai toate zborurile din 2015 încoace au dus vehiculele spaţiale la 100 de kilometri înălţime sau peste, cu viteze Mach 3.