Apple brevetează ochelari inteligenţi mai uşori şi mai comozi cu sistem catadioptric

1
1229

Încă o apariţie a unui misterios headset Apple a fost semnalată azi online, prin intermediul unui brevet. Pare să fie o pereche de ochelari inteligenţi, care rezolvă din problemele cu designul asociate de obicei unui astfel de device.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Ştim sigur că Apple lucrează de ceva vreme la un headset de acest tip, cu capabilităţi AR şi VR, dar designul nu era prea clar. Se pare ca reprezentanţi Apple ar fi discutat cu furnizori de componente chiar la CES 2018 şi există voci care spun că terminalul se va lansa la anul. În plus, până şi CEO-ul Tim Cook ar fi oferit indicii despre proiect. Ceea ce vedeţi mai sus este o schiţă publicată de către Biroul de Brevete şi Trademark-uri din SUA, confirmând modul în care Apple şi-a imaginat că va arăta gadgetul său.

Se doreşte un format mai uşor şi mai compact decât în cazul altor headseturi de realitate virtuală sau augmentată, asta e sigur. Documentele menţionează modele ca Oculus VR sau cele Mixed Reality drept masive, grele şi incomode. Firma din Cupertino propune utilizarea unui sistem catadioptric, care e utilizat de obicei pe telescop, microscop sau obiective telephoto. Se bazează pe oglinzi şi lentile pentru a combina refracţia şi reflexia într-un singur sistem.

Ca urmare Apple poate renunţa la lentilele cu rol de mărire a imaginii, folosite pe headseturile VR standard, dar în acelaşi timp poate mări destul imaginile în vreme ce scade greutatea headseturilor. Vom vedea deci un produs subţire şi uşor, dar la fel de eficient precum headseturile cele mari. Brevetul menţionează atât tehnologii AR, cât şi VR pentru headset, dar pare să se axeze mai mult pe VR cumva.

Sistemul de lentile convexe şi concave va rezolva şi prolema cu aberaţia cromatică. Headsetul cel nou va avea atât camere orientate spre interior, cât şi spre exterior. Astfel se va produce head tracking-ul clasic, în relaţie cu spaţiul 3D din jur, dar vor fi urmărite şi mişcările ochilor.