Apple primește noi brevete pentru un headset VR ce poate fi controlat prin comenzi vocale folosind Siri

1
873

Săptămânal cei de la Apple primesc noi și noi brevete, majoritatea dintre ele făcând referire la tehnologii asociate smartphone-urilor. De această dată însă privim asupra unor invenții ce descriu un headset VR al viitorului ce va putea fi controlat atât printr-o telecomandă dedicată, dar și folosind comenzi vocale via Siri.

Publicitate

Aplicația de brevet de față ne aduce la cunoștiință faptul că Apple pune accentul pe iDevice-ul ce se va afla la interiorul headset-ului VR. Focusul este pus pe oferirea unui iPhone capabil să funcționeze în două moduri diferite în funcție de utilizarea sa. Atunci când este introdus în headset el va opera la o rezoluție diferită, iar utilizat separat la o rezoluție standard mai mică.

Mai aflăm și faptul că spre deosebire de alți ochelari VR precum Gear VR unde telefonul doar se introduce în locașul dedicat, produsul celor de la Apple va necesita ca iPhone-ul să fie conectat via cablu direct la headset. Se vor oferi astfel funcții avansate precum rezoluția diferită, dar și feedback haptic cel mai probabil.

Când va ajunge acest produs pe piață nu se știe încă, dar ținând cont de faptul că iPhone 8 este pe cale să sosească cu o cameră foto duală plasată vertical – modalitate prin care se facilitează consumul de astfel de materiale, atunci avem un soi de indiciu cu privire la debutul primului headset VR Apple.