Următorul mare eveniment tech al anului după CES 2017 şi MWC 2017 va fi Computex 2017, care are loc începând cu 30 mai. Aşteptăm acolo noi telefoane, tablete, laptopuri, dar şi componente. Printre firmele de top prezente în Taipei se numără şi AMD, care ar urma să prezinte noile plăci grafice Radeon RX Vega.

Publicitate

Surse apropiate de companie indică faptul că AMD ar avea sub 16.000 de unităţi ale noilor plăci gata de livrare în primele luni după debut. Motivul e faptul că chipurile de memorie HBM2 sunt disponibile în cantităţi limitate. Producţia extinsă a plăcilor debutează de abia în trimestrul 4, o veste proastă pentru fanii AMD, care fie vor trebui să spere că prind plăcile la debut, fie să aştepte până de Crăciun.

AMD a anunţat recent seria Radeon RX 500, în zona midrange, iar noile placi pe bază de Vega for trece la zona high end. Deocamdată nu avem scăpări şi informaţii clare despre aceste produse, în afară de un prototip Vega surprins în testul 3DMark, atingând performante similare cu un GeForce GTX 1070 de la Nvidia. Arhitectura Vega ar putea debuta înainte de Computex, pentru că AMD are un eveniment programat pe 16 mai în Sunnyvale, California.

Arhitecturile Navi şi Zen+ ar trebui să aibă la rândul lor parte de prezentări, la viitoarele conferinţe AMD.

Sursa foto