Siri termină pe ultimul loc în bătălia asistenţilor virtuali de pe difuzoarele inteligente

0
1092

În 2017 a explodat moda difuzoarelor inteligente cu asistenţi virtuali la bord, care pare să continue şi în anul de graţie 2018. Apple şi-a lansat în sfârşit HomePod-ul în această săptămână şi în ciuda faptului că oferă o acustică premium, când vine vorba de soluţia de asistent virtual, mai e cu siguranţă ceva de lucru. A fost realizat şi un test în care rezultatele nu au fost chiar flatante.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Firma venture capital Loup Ventures a făcut un test pe 4 asistenţi virtuali, printre care şi Siri, Amazon Alexa, Google Assisstant şi Cortana. Rezultatele au fost centralizate în urma unui raport scris de fostul analist de la Piper Jaffray, Gene Munster, iar Siri nu a făcut faţă provocării. 782 de întrebări/cereri au fost puse asistenţilor, iar Siri a răspuns corect la 52.3% dintre ele.

Astfel Siri ajunge pe locul 4 din 4 asistenţi de difuzoare. Cu puţin peste Siri se afla Cortana, cu 57% şi testat pe difuzorul Microsoft Invoke. Amazon Echo şi Alexa au reuşit să ajungă la 64%, iar Google Assistant de pe Google Home la 81%. Marea problemă pe care Siri o are faţă de rivali e incapacitatea de a răspunde la întrebări legate de calendar, email, navigare şi apelare.

Pe HomePod cine solicita astfel de comenzi va primi un raspus standard “I Can’t… on HomePod”. Dacă se scot acele tipuri de comenzi acuratatea ajunge undeva la 67% totuşi, deci peste Alexa şi Cortana. Pe de altă parte Siri a înţeles 99.4% dintre întrebările care i-au fost puse şi deşi a răspuns la cele mai puţine corect, ar fi performat peste aşteptări în contextul unui difuzor fix.

Se pare şi că Siri sună mai uman pe HomePod decât pe iPhone. Nimic din aceste teste nu îi descurajează pe cei de la Apple, iar studiile arată că cererea pentru HomePod va fi la fel de mare ca pentru Apple Watch.