AMD își va muta producția de CPU-uri și GPU-uri în fabricile Samsung

0
1062
AMD
AMD își va muta producția de CPU-uri și GPU-uri în fabricile Samsung

Samsung investește foarte mult în business-ul și fabricile sale în încercarea de a câștiga mai mulți clienți. Are și de ce, producătorul concurează cu TSMC, cel mai mare producător de cipset-uri din lume. Întrucât TSMC nu poate face față cererilor, companiile încep să apeleze la Samsung pentru a le produce CPU-uri. Se pare că și AMD se află într-o poziție similară.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Potrivit publicației client.net din Coreea de Sud, compania dorește să-și mute producția de APU-uri și CPU-uri în fabricile Samsung. Momentan, TSMC gestionează toate comenzile AMD. Nu cred însă că vestea este surprinzătoare, AMD și Samsung se află într-un parteneriat strategic de câțiva ani. Chiar site-ul nostru soră, mobilissimo.ro, relata faptul că viitorul flagship Samsung va avea un procesor dezvoltat în colaborare cu AMD.

TSMC se ocupă momentan și de producția de cipset-uri Apple M1 pentru MacBook și Apple A14 Bionic. Astfel, producătorul nu reușește să îndeplinească comenzile AMD de componente pentru consolele de ultimă generație – PS5 și XBox Series S/X. Deficitul de procesoare AMD este și motivul pentru care noile console nu sunt disponibile niciunde.

Totodată, pare-că, la fel ca și TSMC, Samsung lucrează la un nou CPU bazat pe un proces de fabricație de 3nm. AMD ar putea beneficia după tehnologia dezvoltată de către Samsung și în același timp, să vină cu soluțiile sale grafice. Parteneriatul dintre cei doi gitanți ar fi astfel extrem de profitabil, pentru ambele părți. Din păcate, nu avem confirmarea oficială a celor relatate de către publicația sud-coreeană. Totuși, nu este un secret faptul că TSMC nu poate ține pasul cu producția și capacitatea de lucru. Prin urmare, Samsung se află într-o poziție excelentă și poate câștiga mulți clienți în următoarea perioadă.