Google Maps primește Split View; Acum putem accesa harta și Street View simultan

0
2976
Google Maps
Google Maps primește Split View; Acum putem accesa harta și Street View simultan

Google Maps primește o nouă actualizare chiar în acest moment. Aceasta aduce modul Split View care ne permite să accesăm atât harta, cât și Street View în același timp. Avem toate detaliile mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Informațiile vin de pe Reddit, unde unii utilizatori au primit deja update-ul. Caracteristica pare să fie livrată odată cu versiunea 10.59.1 a aplicației, dar este controlată de server. Opțiunea split screen se va lansa automat după ce accesăm Street View și funcționează atât în orientare verticală, cât și orizontală (landscape). Totodată, avem la dispoziție și un buton full-screen pentru revenirea la vechea interfață de navigare.

După cum spuneam, pare-că funcția este momentan în fază de test. Acesta ar fi motivul pentru care Google nu a anunțat-o încă. Și deși nu este o opțiune extrem de complexă, se poate dovedi folositoare pentru mulți. În plus, aduce experiența pe care o avem deja de ceva timp pe desktop, pe telefoanele mobile. Noua funcție este similară cu „Live View AR” prin care putem vizualiza peisajul prin intermediul camerei dispozitivului și harta puțin mai jos, pentru interpretare. De această dată totuși, se folosește Street View.

Harta este marcată cu albastru, evidențiind toate străzile pe care este disponibil Street View. Acum putem alege din interfață unde să mergem, facil, fără a fi nevoie de a oscila între hartă și Street View. Este o funcție minoră, dar se poate dovedi extrem de utilă și poate salva destul de mult timp în timpul navigării. Vă reamintesc faptul că Google Maps acoperă acum 98% din populația Terrei cu imagini din satelit. Totodată, Google le permite utilizatorilor de Android să trimită fotografii Street View pentru îmbunătățirea serviciului. Mă aștept ca acest mod să primească curând și posibilitatea de a realiza fotografii și/sau filmări, direct din aplicația Maps.