Abbott a creat un dispozitiv de test Covid-19 care îţi dă rezultatul în doar 5 minute

0
2023

În aceste zile se discută foarte mult despre testele de Covid-19, în special din cauza lipsei de acurateţe a celor din Spania. Acolo un set de teste din China avea o acurateţe de doar 30%, iar acum se caută soluţii noi. Marea Britanie pregătea deja omologarea unor kituri de test pentru acasă, iar acum apare şi un dispozitiv de la compania Abbott, care îţi dă rezultatul testării după doar 5 minute.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Spitatele din toată lumea duc lipsă de modalităţi eficiente de test şi e plin şi de rezultate fals-pozitiv sau fals-negativ. Compania medicală Abbott vrea să rezolve criza şi a primit în mod surprinzător de rapid aprobarea autorităţii americane FDA pentru kitul său de test mobil Covid-19. Aparatul are marele avantaj că este mic şi portabil, ceea ce înseamnă că poate fi mutat rapid între spitale şi staţii amenajate pentru testarea populaţiei. Testarea se poate face la scară mare şi pacienţii care sunt testaţi pozitiv pot fi izolaţi mai rapid.

Aparatul se numeşte ID NOW şi este cel mai rapid de pe piaţă în acest moment. Japonia crease la un moment dat unul care oferea rezultate în doar 10 minute, dar Abbott i-a depăşit. Această companie are sediul în Chicago şi are de gând să înceapă să pună la dispoziţie unităţile sale către centre medicale din SUA în această săptămână. Dacă testele pozitive vin în 5 minute, cele negative sosesc în 13 minute. Compania promite că la capacitate maximă va oferi în jur de 50.000 de testere pe zi.

Abbott mai lucrează la un aparat, care foloseşte un sistem de diagnostic molecular şi poate rula până la 470 de teste în 24 de ore simultan. Un total de 5 milioane de teste ar urma să fie realizate în toată luna aprilie, doar de către Abbott. Soluţia de testare moleculară permite procesarea mostrelor de salivă şi mucus de la pacient, identificând secvenţe de ARN şi detectând prezenţa virusului. Vă reamintesc că am depăşit deja 700.000 de cazuri de infecţie Covid-19 global şi 143.000 în SUA. România e pe la cota 2000.