Xiaomi Mi Band 5 ar putea primi o actualizare inedită – va putea înregistra temperatura corporală pentru a spori funcțiile de sănătate

0
1954
Xiaomi Mi Band 5 ar putea primi o actualizare inedită - va putea înregistra temperatura corporală pentru a spori funcțiile de sănătate

Trackerele de fitness Xiaomi Mi Band 5, cât și cele mai vechi din aceeași serie, ar putea primi în curând capacitatea de a măsura temperatura corporală. Zvonul se bazează pe codul sursă descoperit în aplicațiile însoțitoare Xiaomi care par să sugereze că dispozitivele vor primi această funcție prin intermediul unei actualizări.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Cei de la AndroidTR au fost cei ce au observat în codul sursă al aplicațiilor de fitness mențiuni cu privire la temperatura corpului în comparație cu dispozitive externe. Datele par să sugereze că se efectuează teste de comparație realizate cu termometre cu mercur și cu patch-uri de temperatură.

Totodată, codul sursă pare să menționeze și dispozitivele acceptate: Mi Band 2, Mi Band 3, Mi Band 4, Mi Band 5 și Amazfit Band 5. Niciunul dintre aceste trackere de fitness nu include senzori de temperatură corporală. Asta ar putea sugera că Huami (compania care produce dispozitivele purtabile Xiaomi și Amazfit) explorează utilizarea senzorilor optici existenți și a termometrelor dedicate în scopul calibrării trackerului pentru a oferi informații despre temperatura corporală. De asemenea, se mai menționează capacitatea de a încărca manual datele, de a vizualiza datele înregistrate, împreună cu detalii despre temperatura corpului. Există, de asemenea, un meniu ce menționează temperatura minimă, maximă și medie.

Va reuși Huami să implementeze funcția?

Măsurarea sau monitorizarea temperaturii corpului este un subiect de actualitate, în special din cauza pandemiei. O temperatură ridicată fiind unul dintre simptomele frecvente asociate bolii respiratorii. Ar fi o mare realizare dacă Huami va reuși să implementeze acest lucru și să-l lanseze pe dispozitivele actuale, cât și pe cele mai vechi.

Privim cu scepticism însă posibilitatea implementării acestei funcții. Pe baza acestui cod sursă, în mod clar, compania explorează încă funcția, dar ar putea sfârși prin a fi lansată în urma unei actualizări software. Aceasta ar reprezenta o caracteristică apreciată în mod masiv, având în vedere situația în care ne aflăm. Ultima brățară lansată de producător este Xiaomi Mi band 5 și este disponibilă și în România prin intermediul eMAG.ro.