Harley-Davidson urmează să intre pe piața bicicletelor electrice cu un prim model anunțat astăzi

0
881
Harley-Davidson urmează să intre pe piața bicicletelor electrice cu un prim model anunțat astăzi

A trecut aproape un an de când Harley-Davidson anunța un nou proiect  ce viza bicicletele electrice. Astăzi, compania a lansat prima sa bicicletă electrică care ar trebui să fie pusă spre vânzare în martie 2021. Producătorul de motociclete își prezintă noua divizie de biciclete electrice printr-o companie nouă, separată, numită “Serial 1 Cycle”.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Numele “Serial 1” face referire la “Serial Number One”, numele de cod al primei motociclete construită de către Harley-Davidson în anul 1903. Designul legendarei motociclete cu cauciucuri albe, șa și mânere din piele, cadrul negru elegant, sunt introduse de această dată pe prima bicicletă electrică a companiei. Harley afirmă că “noua companie Serial 1 Cycle a fost dezvoltată în cadrul Centrului de Dezvoltare a Produselor, unde un mic grup de pasionați de motociclete și biciclete au lucrat la proiectarea și dezvoltarea unei biciclete electronice demne de numele Harley-Davidson”. 

Harley-Davidson nu oferă detalii despre specificații, deci putem doar intui  puterea, capacitatea bateriei, autonomia și prețul noului e-bike. Pe baza fotografiilor, Serial 1 are un motor cu acționare centrală, un sistem de transmisie pe curea (posibil un sistem Gates Carbon (despre care se știe că prezintă o rezistență sporită), o baterie, faruri și stopuri integrate în cadru și prezintă accente din piele. Mai jos regăsiți o întreagă galerie de prezentare a primului model, încă nelansat.

Totuși, aceasta nu a este una dintre cele trei prototipuri de biciclete pe care Harley le-a prezentat în cadrul evenimentuli EICMA Motorcycle de anul trecut ce a avut loc în Milano. Aaron Frank, manager Serial 1, nu a anunțat modelele viitoare, dar a precizat că prototipurile de la EICMA reprezintă “indicii asupra cum ar putea arăta Seria 1 eBicycles”.

Poate Harley-Davidson să țină pasul cu producătorii de top din industrie?

Harley este pe punctul de a intra pe o piață foarte aglomerată în care chiar și producătorii consacrați de biciclete precum Specialized, Trek și Giant se luptă pentru un loc pe acest segment de piață. De asemenea, nu va fi prima marcă de motociclete care va introduce biciclete în portofoliu. Triumph, a prezentat propriul său prototip, Trekker GT, la începutul acestui an. Și Ducati a lansat primul său e-bike anul trecut.

De asemenea, mărcile auto intră în acțiune: BMW produce biciclete și motociclete electrice, Audi fabrică biciclete electrice de munte, Mercedes-Benz a dezvăluit un scuter electric, Ford a achiziționat startup-ul  Spin, iar Jeep a dezvăluit recent un motor electric de mare putere pentru o bicicleta de munte. Însă Ariv, marca de biciclete electrice lansată de General Motors, a oprit procesul de producție în luna mai.