Xiaomi a lansat CyberDog, o versiune mult mai ieftină a robotului patruped Spot de la Boston Dynamics

0
1466
CyberDog
Xiaomi a lansat CyberDog, o versiune mult mai ieftină a robotului patruped Spot de la Boston Dynamics

Xiaomi a organizat ieri un eveniment important. A debutat astfel noul smartphone Mi Mix 4 – primul terminal din portofoliul companiei cu cameră selfie ascunsă sub display. Au fost anunțate și Mi Pad 5 și Mi Pad 5 Pro, primele tablete lansate după o pauză de 3 ani. Totuși, compania chineză a venit și cu alte surprize. Vorbim în principal despre CyberDog. Similar cu Spot de la Boston Dynamics, este un robot patruped capabil să execute diverse comenzi date de către utilizator. Mai important, prețul său este mult mai mic. Avem detalii despre acesta mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

CyberDog este un robot patruped ce are la interior un cipset NVIDIA Jetson Xavier NX AI, dar și un SSD de 128 GB. Performanța sa AI este de 21 TOPS. El are camere, microfoane și senzori în partea din față care oferă o percepție a spațiului similară cu cea a ochiului uman. Avem parte de camere cu capacități AI, ultra-wide și un modul Intel RealSense D450 (bokeh).  Acesta din urmă oferă robotului capacitatea de a calcula distanțe destul de precis pentru a evita obstacole și a naviga precis. El poate salva hărți similar cu un aspirator robot și dispune și de auto-tracking.

CyberDog se poate controla prin 3 modalități:

  • aplicație mobilă;
  • comenzi vocale;
  • telecomandă alături de un smartphone, controlul fiind similar cu cel al unei drone;

Probabil vă întrebați și ce fel de comenzi poate acționa robotul. Ei bine, CyberDog poate alerga, sări și întoarce în stânga sau dreapta. De asemenea, el poate realiza un backflip, roti sau poate chiar să se sprijine pe cele două picioare din spate. Viteza maximă de alergare este de 3.2 m/s și poate susține o greutate de maxim 3 kg. Ca sistem de operare el rulează XiaoAI prin care se pot controla dispozitive Smart Home precum televizoare, aspiratoare robot și aparate de aer condiționat.

Pret și disponibilitate

În urmă cu ceva timp a fost lansat AlphaDog, un robot similar cu Spot care costa 2400 de dolari. Ei bine, Xiaomi a reușit să ofere un preț chiar mai bun. CyberDog se va comercializa pentru suma de aproximativ 1541 de dolari în China. Ca un reminder, robotul comercializat de Boston Dynamics se comercializează la suma de 74.500 de dolari. Nu știm încă dacă Xiaomi plănuiește să vândă robotul și în alte regiuni, în afara Chinei.