AlphaDog este copia robotului câine Spot de la Boston Dynamics; Acesta vine din China, iar prețul său este mult mai mic

0
738
AlphaDog
AlphaDog este copia robotului câine Spot de la Boston Dynamics; Acesta vine din China, iar prețul său este mult mai mic

Bănuiesc că mulți cunosc deja roboții Boston Dynamics, mai ales după ce aceștia au dansat într-un videoclip care a devenit viral pe YouTube. Printre primii roboți creați de aceștia se află Spot, robotul patruped asemănător cu un câine. Ei bine, firma chineză Welian a dezvoltat propria versiune, extrem de asemănătoare. Robotul se numește AlphaDog și costă în jur de 2400 de dolari, față de Spot, care costă 74.500 de dolari. Mai jos avem detalii despre această copie a companiei chineze.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

AlphaDog folosește senzori și inteligență artificială pentru a realiza task-uri. Compania chineză din spatele său susține că prin update-uri ulterioare acesta va deveni mai inteligent și va putea realiza mai multe acțiuni. De asemenea, producătorul spune că AlphaDog este foarte asemănător cu un câine adevărat. Viteza sa este de 15 km/h și își poate menține echilibrul chiar dacă este lovit de oameni.

Acesta poate determina condițiile drumului, ajustându-și poziția și înălțime în funcție de mediul înconjurător. Compania Welian a implementat și tehnologia 5G pentru ca AlphaDog să poată realiza task-uri autonom. Se pare că până acum s-au vândut peste 1800 de exemplare, în prima lună de la debut. Potrivit producătorului cei mai mulți clienți sunt programatori, pasionați de tehnologie și copii.

Rămâne totuși de văzut dacă Welian poate integra funcțiile promise prin actualizări viitoare. AlphaDog ar urma să poată fi un bun ghid pentru persoanele oarbe, să detecteze intrușii din casă și să execute comenzi vocale. La aceste aspecte lucrează în prezent majoritatea companiilor care produs roboți. Prin urmare, sarcina nu e ușoară, însă prețul robotului patruped este foarte bun.