Xbox Series S și Xbox Series X primesc acum suport Dolby Vision pentru gaming

0
599
Xbox

Finalul de săptămână vine și cu o vești importante pentru gameri, mai exact pentru cei care au un Xbox Series S sau Series X. Microsoft tocmai ce a anunțat faptul că va aduce suportul Dolby Vision în jocuri pentru actuala generație de console. Avem deja și suport Dolby Atmos, iar detalii despre ce se schimbă avem mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Un detaliu important de menționat este acela că mai sus menționatele console sunt singurele din lume care oferă suport pentru ambele tehnologii audio Dolby. Pentru început aflăm că peste 100 titluri next-gen vor fi optimizate pentru consolele Xbox Series. Asta se întâmplă chiar dacă suportă deja Dolby Vision sau o vor face pe viitor.

Xbox

Avem și titluri precum Halo Infinite care vor avea suport Dolby Vision încă de la debut. De asemenea, aflăm că Microsoft și Dolby lucrează alături de dezvoltatori pentru a implementa Dolby Vision în jocuri mai vechi. Un alt detaliu precizat este acela că jocurile care suportă deja HDR10 sau funcția Auto HDR vor fi actualizate automat la Dolby Vision odată ce este conectat un ecran compatibil.

Despre Dolby Vision trebuie să știți că este un standard HDR aflat peste HDR10. Este capabil de un nivel de luminozitate maxim mai ridicat și o luminozitate minimă mai joasă comparativ cu HDR10. Primim astfel un dynamic range mai wide, cât și suport pentru culori 12-bit.

Iată cât costă consolele pe plan local: