Microsoft va lansa curând serviciul Cloud Gaming pentru Xbox One și Series X/S

0
1410
Microsoft
Microsoft va lansa curând serviciul Cloud Gaming pentru Xbox One și Series X/S

Serviciul de Cloud Gaming de la Microsoft se lasă așteptat de către utilizatorii de console Xbox. Totuși, aflăm astăzi că acesta este testat de către Microsoft și urmează să devină disponibil curând pentru toată lumea. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Gaming-ul în Cloud este văzut de mulți ca o soluție de viitor. Microsoft deja a lansat o soluție prin care utilizatorii se pot bucura de jocuri în browser sau folosind o aplicație dedicată Windows. Acum, compania dorește să aducă serviciul pe consolele sale Xbox.

Motivele sunt întemeiate. Jocurile nu vor mai ocupa memorie, iar timpul de instalare va fi redus la 0. Utilizatorii pot încerca jocuri noi fără să își ocupe stocarea sau să piardă timp cu instalarea. De fapt, ar putea fi o variantă inedită de a încerca un demo înainte de achiziționarea unui titlu.

Microsoft va lansa curând serviciul Cloud Gaming pentru Xbox One și Series X/S

Utilizatorii vor putea accesa jocurile disponibile în cloud din secțiunea Xbox Game Pass. Aceștia au acum posibilitatea de a porni jocul în cloud sau să îl instaleze pe consolă. Principalul motiv totuși pentru care noile informații sunt inedite este faptul că serviciul sosește și pe Xbox One. Astfel, gamerii care nu au achiziționat încă noua generație de consolă, vor putea juca jocuri exclusive, destinate pentru Xbox Series X/S.

Microsoft spune că va începe să testeze serviciul în varianta Beta începând din această toamnă. O versiune finală ar urma să fie disponibilă până la sfârșitul anului 2021. Jocurile vor rula în calitate Full HD la 60 FPS. Nu uitați, puteți deja să încercați serviciul Xbox Game Pass prin intermediul unui smartphone, în browser sau direct în aplicația Xbox disponibilă pe PC-urile cu Windows. Ca un reminder, va trebui totuși să aveți un abonament Xbox Game Pass Ultimate.