Apple nu a vorbit numai despre ceasuri, watchOS şi macOS la WWDC 2018, ci şi despre Apple TV. A debutat cu ocazia conferinţei de ieri şi noul tvOS 12, care simplifică mult setupul lui Apple TV şi aduce câteva noutăţi binevenite.

Publicitate

Anul trecut a sosit marea noutate, suportul 4K HDR. Acum vine suportul Dolby Atmos şi certificarea Dolby Atmos şi Dolby Vision pentru playerele Apple. Aplicaţia Apple TV pentru Apple TV, iPad şi iPhone a fost actualizată la rândul său. Vom primi noi modalităţi de a vedea evenimente sportive live şi noi surse de divertisment, filme şi seriale. Numărul total de canale oferite via Apple TV ajunge la 100 în 10 ţări.

Apple a promis că va colabora cu provideri pentru a oferi cât mai multe conţinuturi live şi on demand. În Franţa colaborează cu Canal+ spre exemplu. Apple a implementat şi un aşa numit mod “zero sign în”, care va detecta automat o reţea broadband a unui provider şi vă va autentifica în aplicaţii. E totul pe bază de AutoFill şi parole salvate deja. Pe iPhone Apple TV remote este acum adăugat în zona Control Center.

Avem şi opţiunea de a afla unde au fost capturate screensaverele panoramice afişate pe Apple TV, iar ele vor inclde şi unele capturate de NASA acum. Încă nu e clar şi ce face Apple cu acea investiţie de 1 miliard de dolari în producţii proprii şi un eventual serviciu de streaming. Încă se lucrează la parteneriate, se pare…