WWDC 2018: Apple watchOS 5 debutează oficial, cu funcţie walkie talkie, fitness tracker automat

1
1193

Apple nu a uitat de ceasuri inteligente la WWDC 2018, prezentând şi un nou sistem de operare pentru purtabilele sale. Astfel, Apple Watch-urile vor primi în următoarele luni noul watchOS 5, care aduce poate cele cele mai multe funcţii de până acum printre watchOS-uri. Hai să aflăm care sunt ele.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

watchOS 5 va sosi pe ceasurile Apple compatibile în această toamnă, fiind suportat pe Apple Watch Series 1 şi modelele ulterioare. Va necesita să conectaţi la ceas un iPhone 5s minim cu iOS 12. Primul Apple Watch nu va primi acest release şi în plus aflăm că nu toate funcţiile vor sosi în toate regiunile. Trecând totuşi la noutăţile ceva mai interesante, aflaţi că Apple ne va permite să monitorizăm automat sesiunile de fitness, în loc să stăm să pornim monitorizarea de fiecare dată.

O să îşi dea sistemul singur seama dacă faceţi spinning sau flotări. Au fost incluse şi drumeţiile şi yoga ca activităţi. watchOS 5 mai aduce şi o numărătoare a „paşilor pe minut”, utilă atunci când alergaţi sau mergeţi, plus o alertă pentru ritmul de mers, care vă anunţă dacă mergeţi prea rapid sau prea lent. Mie mi se pare cel mai interesant modul Walkie Talkie.

A fost gândit pentru părinţii care vor vrea să se conecteze la purtabilul celui mic. Se vor conecta via WiFi sau conexiune celulară pentru o convorbire în timp real. Îmi şi imaginez liceeni care vor folosi funcţia pentru a copia la examene… O altă noutate este Activity Sharing, care va permite să concuraţi cu prietenii, în activităţi fizice. Sunt şi punctaje, recompense şi chiar încurajări.

Au venit şi podcasturile pe ceasuri, care pot continua episodul de unde aţi rămas pe alt device. Puteţi asculta acum şi audiobook-uri, sesiuni de meditaţie şi altele de gen. Apple le va permite utilizatorilor de Apple Watch să îşi ţină o versiune digitală a legitimaţiei de student pe ceasul inteligent. De asemenea Siri primeşte un watchface nou, cu funcţionalitate proactive şi învăţare din obieceiurile voastre.

Va afişa la nevoie Maps, scoruri la meciuri şi altele de gen. Apple a mai lansat şi curele şi watch face-uri dedicate comunităţii LGBTQ şi perioadei Gay Pride Parade. Nu pot decât să mă întreb de ce unele funcţii de bun simţ nu au venit de anul trecut, mai ales că sunt banale.