Virgin Galactic reîncepe zborurile de test, va oferi excursii cosmice din 2018

0
520

Virgin Galactic, compania lui Richard Branson care se ocupă cu turismul spaţial îşi va relua zborurile de test. Acestea au fost oprite pentru o perioadă de timp, după un accident tragic al navei SpaceShipTwo, care s-a soldat cu o victimă în 2014. Dacă totul merge bine vedem şi zboruri comerciale la anul.

Publicitate

La ora actuală au loc teste de planare, dar pe viitor urmează cele cu motoarele pornite. Va fi programat câte un test major la fiecare 3 săptămâni, cu altitudini tot mai mari. Punctul culminant va fi pe undeva prin noiembrie sau decembrie, când se va ajunge aproape de cosmos, la marginea stratosferei. Richard Branson vrea să ducă primii turişti VIP în spaţiu în 2018, iar până la finalul anului viitor doreşte lansarea uneii linii comerciale de acest tip.

Branson recunoaşte că rivalii au profitat de această pauză şi că acum trebuie să concureze cu Blue Origin al lui Jeff Bezos şi cu SpaceX al lui Elon Musk. Virgin Galactic include acum în proiect şi Virgin Orbit, un segment care se ocupă cu sateliţi şi logistică. Richard Branson a declarat pentru Bloomberg că nici el şi nici companiile rivale nu vor fi capabili să construiască destule nave pe măsura cererii publicului.

Cererea ar fi foarte mare. Miliardarul a fondat Virgin Galactic în anul 2004, în dorinţa de a duce oamenii mai aproape de visul de navigare cosmică. Virgin Galactic e implicată şi în dezvoltarea avionului supersonic împreună cu Boom Technologies. Branson împlineşte 67 de ani pe 18 iulie şi s-a declarat interesat de sistemele moderne de lansare, în special de cele care duc sateliţi în spaţiu.

Acesta ar fi un business bănos pentru Virgin.