Viitorul headset Apple ar avea rezoluţie 8K pentru fiecare ochi

0
1360

Cu ceva vreme în urmă apărea informaţia că Apple a început să ia măsuri punitive tot mai dure pentru zvonacii care propagă detalii despre produse viitoare ale companiei. Unele surse au oprit fluxul de informaţii, altele le râd în faţă celor de la Apple. Spre exemplu un leaker destul de respectat a început să dea detalii despre viitorul headset al firmei din Cupertino.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

S-ar părea că acea cască de realitate mixtă va sosi prin 2020 şi va avea un chipset puternic la bord. Apple a avertizat toţi angajaţii să nu vorbească cu nimeni despre proiecte cu 2 săptămâni în urmă, dar degeaba. Acum aflăm de la sursa C/Net că acest headset va oferi o rezoluţie 8K pentru fiecare dintre cele două panouri plasate în faţa ochilor utilizatorului. Mai descoperim şi că produsul va fi atât headset AR, cât şi VR.

E şocant să aflăm despre rezoluţia 8K, în condiţiile în care nici televizoarele din ziua de azi nu au adus în mainstream această rezoluţie. Se pare şi că acea cască VR/AR ar funcţiona independent de PC sau telefon, deci va avea RAM, procesor şi tot hardware-ul necesar integrat. Panourile folosite pe device vor fi unele Foveated Micro-Display, poate chiar micro-LED. Vom vedea totuşi o unitate de procesare, un aparat special la care se conectează casca prin wireless cu rază scurtă de acţiune.

Şi acel “box” va avea un CPU custom Apple şi va semăna cu un tower PC. Privim cu precauţie aceste scăpări, pentru că sună prea bine parcă.