Vaccinul pentru coronavirus ar putea veni din Hong Kong; Iată ce progres au făcut cercetătorii

0
757

Numărul de persoane infectate de noul coronavius a crescut exponenţial în ultimele 24 de ore, dar încep să apară şi veşti bune. Se pare că cercetătorii din Hong Kong ar fi dezvoltat un vaccin pentru virusul care a pus planeta pe jar.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Conform profesorului în boli infecţioase Yuen Kwok-yung de la Universitatea din Hong Kong, a fost dezvoltat un vaccin pentru coronavirus. Yuen afirmă totuşi că va mai dura ceva până ce el va fi distribuit către public, după toate aprobările aferente. E nevoie de teste pe animale întâi înainte să se ajungă la teste pe oameni. Estimările arată că va dura câteva luni până se termină testele pe animale şi un an până la testele pe oameni. La soluţia vaccinului s-a ajuns având ca punct de pornire un vaccin pentru gripa “influenza” livrat sub formă de spray nazal.

Şi acela a fost realizat tot de echipa lui Yuen. Practic au luat formula vaccinului vechi şi au refăcut-o cu un antigen asociat noului coronavirus. În acest moment există 6000 de cazuri confirmate de infecţie în China, depăşind rata de infecţie a virusului SARS, care a lovit China în 2003 şi a ucis 349 de persoane. Acum sunt 132 de persoane moarte din cauza coronavirusului. În ultimele 24 de ore au apărut noi cazuri în Germania, dar şi primele cazuri în Turcia şi Emiratele Arabe Unite.

Cercetătorii din Hong Kong nu sunt singurii, pentru că multe alte laboratoare din China şi din afara sa lucrează la un vaccin. 4 sunt numai în SUA şi lucrează la aşa ceva de săptămâni întregi. Johnson & Johnson, Moderna Therapeutics şi Inovio Pharmeceuticals sunt şi ele implicate. În Australia oamenii de ştiinţă au fost primii care au crescut virusul în laborator în afara Chinei, lucru util pentru testarea pacienţilor pe viitor.