China construieşte un spital în Wuhan în 6 zile pentru a trata Coronavirusul; Încă un spital va fi gata în 15 zile

0
3160

În ultimele zile s-au viralizat ştirile legate de Coronavirusul din China şi mai ales de iniţiativa de a construi un spital în doar 6 zile. Spitalul ar avea parter şi etaj şi pune la dispoziţie 1000 de paturi. Ce ştim despre proiect şi cum a evoluat Coronavirusul aflaţi în articol.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Înainte să fim prea şocaţi de acest proiect, trebuie subliniat că în China nu e neobişnuit să vedem construcţii faraonice realizate rapid. Un exemplu este un zgârie nori de 57 de etaje ridicat în 19 zile, sau o gară ridicată în 9 ore. Nu uităm nici de stadioanele pentru Olimpiada din Beijing, ridicate în câteva săptămâni. În acest context un spital construit în 6 zile nu mai pare un record. Coronavirusul nu putea lovi China într-un moment mai prost: în prag de An Nou Chinezesc şi după ce abia reparase relaţia cu SUA după războiul comercial.

Până acum au fost confirmate 41 de decese şi 1500 de oameni bolnavi. Iniţial a fost pus în carantină oraşul Wuhan, dar acum s-a ajuns la 13 oraşe blocate şi 36 de milioane de oameni afectaţi. Între timp virusul a fost semnalat în Japonia, SUA, Thailanda, Singapore, Malaezia şi chiar Franţa, unde există 2 cazuri. Revenind la acel spital, când China s-a confruntat cu epidemia SARS în 2013, a construit un spital similar tot în 6 zile. Atunci au murit 800 de oameni şi virusul a ajuns în peste 12 ţări.

Între timp în toată China se impun restricţii de călătorie, nu mai sunt primiţi turişti şi s-au suspendat evenimentele publice de sărbătorire a Noului An Chinezesc. Virusul a fost depistat ca provenind de la o piaţă din Wuhan şi e suspectată carnea de liliac şi şarpe că ar fi adus afecţiunea şi la om. Se poate transsmite pe cale aeriană sau prin contact cu fluidele unei persoane şi simptomele sunt similare cu cele ale răcelii comune sau gripei.

Includ febră, tuse, dificultăţi de respiraţie, dar când se agravează se ajunge la pneumonie. China nu a precizat cât va dura carantina, dar a pregătit deja construirea unui al doilea spital pentru tratarea bolii în 15 zile. Va fi ridicat tot în Wuhan şi va avea 1300 de paturi. Între timp lucrările la primul spital ar trebui să fie gata pe 3 februarie şi au fost văzute deja în acţiune 35 de excavatoare şi 10 buldozere.