Oppo pregăteşte un ceas cu EKG şi cu funcţii rivale cu Apple Watch

0
1391

Oppo continuă să se extindă şi între pătrunderea pe piaţa din România şi planuri mari pentru telefoanele viitoare Reno şi Find X2, găsim şi o iniţiativă legată de purtabile. Se pare că viitorul ceas inteligent Oppo va avea funcţionalitate EKG şi funcţii rivale cu Apple Watch.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

O scăpare a menţionat dezvoltarea unui purtabil Oppo cu aceste funcţii şi cu capacitatea de a realiza un EKG purtătorului. Oppo e chitită să producă un smartwatch aparent şi nu o brăţară de fitness, considerând mai important acest segment. Chinezii au confirmat deja încă de la final de 2019 că pregătesc un produs de acest gen şi că ar putea avea un ecran pătrat. Posibil să vedem un prototip sau chiar produsul final anunţat la MWC 2020 la final de februarie.

Trebuie spus că EKG-ul nu mai e de mult exclusivitate Apple. Deja avem această funcţie şi pe Galaxy Watch Active 2, Withings Move ECG şi alte câteva ceasuri. Unele plusează şi cu tensiometru, deşi nu ştiu câtă încredere să avem în ele în lipsa unor omologări medicale. Rămâne de văzut şi ce OS va avea ceasul Oppo, deşi eu aş paria pe Wear OS. Probabil avem şi GPS la bord, cel puţin 1.5 GB RAM şi 4 GB stocare, conectivitate Bluetooth şi poate şi funcţionalitate eSIM şi suport 4G.

Şi pentru că Oppo e înrudită cu OnePlus, nu excludem să apară şi un ceas OnePlus similar după.