Utilizatorii serviciului de internet Starlink, obțin viteze mai mari decât au fost declarate inițial de către Elon Musk

0
749
Utilizatorii serviciului de internet Starlink, obțin viteze mai mari decât au fost declarate inițial de către Elon Musk

După cum vă anunțam în urmă cu câteva zile, SpaceX a lansat versiunea beta prin care oferă internet prin satelit, în America, pe data de 26 octombrie (detalii aici). Pare-că compania s-a subestimat, sau nu a vrut să ofere speranțe false. Aflăm astăzi că unii utilizatori deja prezenți în program, obțin viteze de până la 174 MB/s, mai mari decât 95% din conexiunile oferite în SUA.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Un utilizator de pe Coasta de Vest, a postat o captură de ecran pe Reddit, afișând o viteză de descărcare de 161 Mbps. Alt membru, aflat în zona rurală a Montanei a obținut 174 Mbps download și 33 Mbps viteză de upload “Programul Starlink va schimba totul în viitor”, spun ei.

În mail-ul primit pe 26 octombrie, scris de Elon Musk, se vehiculau viteze între 50 și 150 Mbps.  În e-mail, SpaceX a mai declarat că încearcă în mod activ “să reducă așteptările inițiale” cu privire la vitezele oferite în stadiul beta. Proiectul Starlink își propune să transmită în cele din urmă internetul în întreaga lume.

În mail, li s-a mai transmis să se aștepte la “întreruperi scurte de conectivitate” . Astfel, utilizatorul de pe coasta de vest a spus că “există întreruperi de aproximativ 10-15 secunde și apar o dată la câteva minute”. În plus, acesta mai spune că “există câțiva copaci în zonă, dar vitezele sunt încă foarte mari”.

Un abonament în cadrul testului beta costă 99 USD pe lună, la care se adaugă 499 USD pentru un kit ce conține un trepied, router WiFi și un terminal pentru conectarea la sateliții Starlink. Aparent, utilizatorii declară că sunt dispuși să plătească și mai mult, pentru o configurație mai bună, un membru spunând că a cheltuit 100 USD în plus, pentru un trepied mai robust.